Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in oameni!
Despre Proiect
Masuri active de succes pentru someri este un proiect cerut de piata muncii din judetele Cluj, Iasi, Bacau, Alba si Mures. Dificultatile intampinate in identificarea unui loc de munca potrivit calificarilor profesionale, lipsa de viziune la nivel local in ceea ce priveste reorientarea profesionala a persoanelor disponibilizate si criza economica profunda care afecteaza deopotriva institutiile publice si angajatorii reprezinta doar cateva din barierele pe care acest proiect incearca sa le depaseasca prin masuri integrative de ocupare oferite somerilor din zonele amintite.
Lipsa unei culturi privind auto-promovarea, exodul accentuat catre tari din Europa unde vor fi obligati sa aleaga un alt domeniu decat cel in care au dobandit competente, cunoasterea deficitara a oportunitatilor pietei muncii locale si scaderea graduala a increderii in propriile forte completeaza tabloul grupului tinta, persoane pe care proiectul nostru isi propune sa le informeze, orienteze, consilieze, medieze, sa le formeze prin cursuri de calificare sau specializare si carora sa le dezvolte interesul pentru antreprenoriat.

Timp de 18 luni (cu incepere din aprilie 2014) proiectul strategic „Masuri active de succes pentru someri” – M.A.S.S. va angrena in activitatile sale 610 persoane din categorii cu vulnerabilitate sporita: someri de lunga durata, persoane aflate in cautarea unui loc de munca, persoane inactive, someri tineri si de peste 45 de ani judetele Cluj, Iasi, Bacau, Alba si Mures.
Un proiect inovativ aduce cu sine si utilizarea tehnologiilor de ultima generatie in implementarea activitatilor propuse, de aceea grupul tinta va beneficia de tablete si aplicatii multimedia pentru fiecare din etapele masurilor de ocupare pe care le vor parcurge.
La final, din totalul de 610 persoane, 578 vor fi participat in programul de formare, un minimum de 68 de membri ai grupului tinta urmand a fi integrati dupa o durata de 6 luni in ocupatii cerute efectiv pe piata muncii din regiunile vizate de proiect, iar minimum 40 de persoane sunt asteptate sa inceapa o activitate independenta.

„Masuri active de succes pentru someri” este un proiect cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 de catre Asociatia Caritas Eparhial Greco-Catolic Cluj si partenerii sai: Centrul Diecezan Caritas Iasi, Asociatia Caritas Mitropolitan Greco-catolic Blaj, Amber Business Consulting Romania si Associazione Formazione Professionale del Patronato San Vincenzo.
PARTENERII NOSTRI: